Potroosjes mix, 5 voor €10,00

€ 10,00

Potroosjes mix, 5 voor €10,00

€ 10,00

De potroos heeft de romantische uitstraling en de kwaliteit van haar grote zus, maar dan in een leuk huiskamer-, balkon- of terrasformaat. Door de grote verscheidenheid aan kleuren, bloemgroottes en maten is het een populaire woonplant. In de zomer kan deze plant ook gemakkelijk de tuin in of het terras op. 

Potmaat: 13 CM

Hoogte: 20 CM

 

Sale!

Kalanchoe gemengd. 5 voor €10,00

€ 15,00 € 10,00
Sale!

Kalanchoe gemengd. 5 voor €10,00

€ 15,00 € 10,00

De Kalanchoë kan best een tijdje zonder water. Zorg er dus voor dat de grond rondom een Kalanchoë goed opdroogt, voordat je weer water geeft aan de plant. Voorkom ten alle tijden dat de Kalanchoë in een te natte grond staat. Als dit het geval is zullen de bladeren sponzig worden en zal de plant het niet overleven.

 

Potmaat: 10.5 CM

Hoogte: +- 25 CM

Cyclaam, 5 stuks €10,00

€ 10,00

Cyclaam, 5 stuks €10,00

€ 10,00

Cyclaam mag er dan frêle uitzien, het is een sterke plant voor binnen die uit een stevig knolletje komt.  En er valt van alles mee te beleven. De groene bladeren groeien in een rozet, zijn hartvormig en hebben vaak een mooie zilvergrijze of lichtgroene tekening. Tussen de blaadjes rollen zich ijle stengels uit waaraan dan waanzinnige bloemen komen, die als vlaggen omhoog staan. Ze kunnen glad zijn, franjes hebben of wijd uitstaan als een rokje en ze hebben kleuren waar de natuur extra haar best op heeft gedaan. 

 

Potmaat: 13CM

Hoogte: +- 25CM

Begonia, 5 voor €10,00

€ 10,00

Begonia, 5 voor €10,00

€ 10,00

De Begonia is een mooie kamerplant die van oorsprong voorkomt in vochtige warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is groots in kleur. Begonia's hebben vrouwelijke en mannelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen zijn herkenbaar aan de driehoekige verdikking onder de bloemen waar zich het vruchtbeginsel bevindt. Hou de grond licht vochtig en je hebt lang plezier van jouw Begonia.

 

Potmaat: 12 CM

Hoogte: +- 25CM

 

Sale!

Orchidee wit, 2 stuks

€ 20,00 € 15,00
Sale!

Orchidee wit, 2 stuks

€ 20,00 € 15,00

De symbolische betekenis van de orchidee

De bloem staat voor luxe, liefde, schoonheid en kracht. In de oude Griekse samenleving stond de plant ook voor vruchtbaarheid. At een man een grote knol van een orchidee dan zou hij een jongen verwekken.

 

Potmaat: 12 CM

Hoogte: +-65 CM

Orchidee mix kleuren, 2 stuks

€ 15,00

Orchidee mix kleuren, 2 stuks

€ 15,00

Orchideeën zijn bloeiende planten waarbij je, bij de juiste verzorging, lang van de bloemen kan genieten. Zet de Orchidee op een plek met veel indirect licht, zonder veel direct zonlicht. De plant verbruikt niet veel water.

De orchidee is de meest bekende sierbloem in Nederland. Deze prachtige kamerplant staat bekend om de mooie bloem met veel kleurendiversiteit. De Orchidee komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en Australië.

 

Potmaat: 12 CM

Hoogte: +-65 CM

 

Sale!

Lelie gemengd, 3 voor €10,00

€ 15,00 € 10,00
Sale!

Lelie gemengd, 3 voor €10,00

€ 15,00 € 10,00

Lelie (Lilium) ken je als snijbloem en tuinplant, maar is in een compacte versie ook een prachtige woonplant. De bloemen zijn rood, oranje, geel, roze, paars, bijna zwart, wit, tweekleurig of meerkleurig. Ze geuren heerlijk (bij aromatherapie helpt lelie een veilig gevoel te krijgen), al zijn er ook geurloze soorten, voor wie dat liever heeft. Je hebt er een flinke plant aan die de hoogte ingaat en niet veel plek inneemt, met lekker veel groen. 

 

Potmaat: 13 CM

Hoogte:  +-50 CM

Anthurium rood, 2 voor €17,50

€ 17,50

Anthurium rood, 2 voor €17,50

€ 17,50

Omdat de Anthurium van origine in een vochtige omgeving groeit, heeft de plant veel water nodig. Zeker in de zomer is het belangrijk om de Anthurium twee keer per week water te geven. Spray ook een beetje water op de bladeren. In de winter is de Anthurium in ruststand en is het voldoende om de kamerplant één keer in de twee weken water te geven. Als je twijfelt of je jouw Anthurium opnieuw water moet geven, kun je aan de bodem voelen of deze nog vochtig genoeg is. Zorg er in ieder geval voor dat de Anthurium nooit in droge grond staat.

 

Potmaat: 17 CM

Hoogte: +- 65 CM

Anthurium wit, 2 voor €17.50

€ 17,50

Anthurium wit, 2 voor €17.50

€ 17,50

In de winter is er binnenshuis vaak een lage luchtvochtigheid doordat de verwarming veel aan staat. Net als bij de meeste kamerplanten, is het ook slim om de bladeren van de Anthurium in de winter te besproeien met een plantenspuit. Daardoor kan de plant weer nieuwe bloemen aanmaken en blijft hij langer gezond doordat stof wordt verwijderd.

 

Potmaat: 17 CM

Hoogte: +- 55 CM

Anthurium roze, 2 voor €17.50

€ 17,50

Anthurium roze, 2 voor €17.50

€ 17,50

De Anthurium bloeit het best op een lichte plek, op een warme standplaats zonder direct zonlicht. Als je de anthurium op een te donkere plek zet, zal de plant minder bloemen geven. Als de bloemen en bladeren een bruine of gele gloed krijgen, is dat een teken dat de Anthurium op een plek staat met teveel zonlicht. Verplaats de plant dan naar een donkerdere standplaats. Zie je juist groene bloemen? Dit betekent dat de plan te weinig zonlicht krijgt. Zorg in ieder geval voor een minimale temperatuur in je huiskamer van 15 tot 16 graden.

 

Potmaat: 14 CM

HoogteL +- 55 CM

Medinella roze, 2 voor 19.95

€ 19,95

Medinella roze, 2 voor 19.95

€ 19,95

Hoeveel water heeft de Medinilla nodig? Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, zonder dat er een laagje water op de bodem blijft staan. Geef de plant wekelijks een scheutje water. Controleer een paar dagen na het water geven of de grond nog vochtig is. Dit doe je door je vinger, twee knokkels dipe, in de grond te steken. Is de grond na 4 dagen nog heel nat, geef dan minder water. In de grond na 2 dagen al droog, geef de plant dan meer water.

De bladeren van de Medinilla gaan slap hangen wanneer de plant water verlangt. Nadat de plant water heeft gekregen zullen deze rechttrekken en zal de plant er weer mooi bij staan. De Medinilla krijgt liever een keer te weinig water dan te veel. Voorkom dan ook ten alle tijden dat er een laagje water in de onderkant van de pot vormt.

 

Potmaat: 17 CM

Hoogte: 55 CM

Aechmea 'Blue Rain'

€ 15,00

Aechmea 'Blue Rain'

€ 15,00

De Aechmea verbruikt weinig water. De Aechmea is een plant die water opvangt in het midden van de plant, geef hierom water in de kelk (bloem).  Zorg ervoor dat er in de zomer altijd enkele centimeters water in de koker van de plant staat. In de winter geef je de plant pas water wanneer al het water uit de koker is opgenomen, om rot te voorkomen. Omdat de plant van nature groeit op andere planten neemt de plant weinig water op via zijn wortels. Geef de grond van de Aechmea in de zomer je eens per maand water, in de winter is eens per twee maanden voldoende.

 

Potmaat: 12 CM

Hoogte: +-45 CM

Sale!

Bonsai gemengd, 2 voor €15,00

€ 25,00 € 15,00
Sale!

Bonsai gemengd, 2 voor €15,00

€ 25,00 € 15,00

De Bonsai komt oorspronkelijk uit Japan en betekent letterlijk 'boom in pot'. Het woord heeft betrekking op een door manipulatie klein gehouden plant die echter de illusie wekt een groot en oud exemplaar te zijn. De Bonsai is in vele stijlen verkrijgbaar en is bij goede verzorging een prachtige aanwinst voor ieder huis.

 

Potmaat: 15 CM inclusief keramieke pot geleverd

Hoogte: +-20 CM

Hedera Diny, 3 voor €10,00

€ 10,00

Hedera Diny, 3 voor €10,00

€ 10,00

Zorg er voor dat de grond van de Hedera altijd lichtvochtig is. Voorkom, bij het water geven, dat er zich een laagje water aan de onderzijde van de plantenpot vormt. Dit kan op den duur wortelrot veroorzaken, doordat de wortels dichtslaan bij te veel water. Wortelrot kan pas zichtbaar worden na een langere tijd, het kan er voor zorgen dat de plant het niet overleeft.

Controleer de grond regelmatig, in het begin, om er achter te komen hoeveel en hoevaak je de plant water moet geven. Controleer dit door om de paar dagen je vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te stoppen. Is de grond na een paar dagen al droog, dan geef je te weinig water. Is de grond nog heel erg nat, dan geef je misschien te veel water.

 

Potmaat: 13 CM

Hoogte: 25 CM

Chlorophytum comosum 'Variegatum', 3 voor €10.00

€ 10,00

Chlorophytum comosum 'Variegatum', 3 voor €10.00

€ 10,00

Chlorophytum comosum 'Variegatum' is een mooie kamerplant die wel in de zomer buiten kan maar dan niet in de felle middagzon. Het blad wordt dan vaal.
De groene overhangende bladeren zijn lang en grasachtig, geel/wit gestreept.
Ze bloeien in de zomer met kleine witte bloempjes aan lange bloemstengels.
In elk geval geen moeilijke plant, men mag ze gerust eens vergeten water te geven dat zal haar niet storen.
Heel gemakkelijk te vermeerderen door de kleine plantjes aan de moederplant af te nemen en ze op water te laten wortelen.

 

Potmaat: 14CM

Hoogte:+- 13 CM

 

Curio Mount everest, 2 voor 15.00

€ 15,00

Curio Mount everest, 2 voor 15.00

€ 15,00

Het is inmiddels gebleken dat Curio 'Mount Everest' temperaturen verdraagt tussen 5 en 35 °C. Staat hij 's zomers buiten, waar de wind voor koeling kan zorgen, dan verdraagt hij zelfs nog hogere luchttemperaturen. Zoals gezegd: een echte zonliefhebber. Doordat het een vetplant is, is water geven makkelijk.

 

Potmaat: 15 CM

Hoogte: +-30 CM

Dieffenbachia Mars, 2 voor €10,00

€ 10,00

Dieffenbachia Mars, 2 voor €10,00

€ 10,00

Plaats de Dieffenbachia op een zonnige standplaats, zonder te veel direct zonlicht. Vermijdt daarom een locatie voor het raam op het zuiden. Direct zonlicht van de avond- of ochtendzon zal de kamerplant stimuleren nieuw blad aan te maken. Te veel zonlicht van de middagzon zal leiden tot bruine randen op de bladeren. Wil je de kamerplant toch voor een raam op het zuiden plaatsen? Behoudt dan een afstand van minimaal 2 meter.

 

Potmaat: 17 CM

Hoogt: 60 CM

Alocasia Polly

€ 9,95

Alocasia Polly

€ 9,95

De Alocasia Polly heeft grote donkergroene bladeren met lichtgroene nerven die ervoor zorgen dat hij er erg mooi en fris uitziet. Bestel deze mooie kamerplant gemakkelijk bij devliegendehollander.be

Potmaat: 17 CM

Hoogte: +- 50 CM

Sale!

Dracaena Marginata

€ 19,95 € 13,95
Sale!

Dracaena Marginata

€ 19,95 € 13,95

De Dracaena verbruikt weinig water. Geef de kamerplant pas water, als de grond droog aanvoelt. Dit zal in de zomerperiode sneller gebeuren dan in de winterperiode. In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. In de zomer adviseren wij eens per 2-3 weken water te geven. Staat de kamerplant in een grote pot met veel substraat en bovendien op een donkere plek, dan kan de plant zelfs langer zonder water..

Potmaat: 21 CM

Hoogte: 110 CM

Areca palm klein

€ 15,00

Areca palm klein

€ 15,00

De grond van de Areca palm moet altijd vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Wanneer de grond geheel uitdroogt, is er kans op onherstelbare schade. Geef daarom water bij voorkeur eens per week in de winter en twee keer per week in de zomer.

Areca palm groot

€ 25,00

Areca palm groot

€ 25,00

De grond van de Areca palm moet altijd vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Wanneer de grond geheel uitdroogt, is er kans op onherstelbare schade. Geef daarom water bij voorkeur eens per week in de winter en twee keer per week in de zomer.

Sale!

Cycas revoluta

€ 49,95 € 29,95
Sale!

Cycas revoluta

€ 49,95 € 29,95

Cycassen verbruiken weinig water. De wortels zijn gevoelig voor te veel water. Het is daarom van belang dat de grond uitdroogt alvorens deze binnenplant opnieuw water krijgt. In de winter mag de grond gerust 4 tot 6 weken droog staan. In de zomer is het raadzaam water te geven wanneer de grond begint op te drogen.

De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte, aantal bladkransen en lichtintensiteit. Geef niet meer water dan de grond kan absorberen. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan, dit vergroot de kans op wortelrot. Het zal zichtbaar worden door geel blad. Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het raadzaam om minder water per gietbeurt te geven. Bij twijfel kun je beter te weinig dan te veel water geven.

Geef de Cycas tijdelijk meer water wanneer deze een nieuwe bladkrans aanmaakt.

 

Potmaat: 24 CM

Hoogte: +-90 CM

Areca palm XXL

€ 39,95

Areca palm XXL

€ 39,95

De grond van de Areca palm moet altijd vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Wanneer de grond geheel uitdroogt, is er kans op onherstelbare schade. Geef daarom water bij voorkeur eens per week in de winter en twee keer per week in de zomer. Regelmatig kleine beetjes is beter dan ineens heel veel, omdat de grond een te grote hoeveelheid niet kan absorberen. Steek een vinger in de grond om te controleren of de grond vochtig aanvoelt. Bij een nieuwe huiskamerplant is het verstandig dit regelmatig te doen. Na enkele keren water geven, leer je vanzelf hoeveel en hoe vaak jouw Areca water verbruikt.

 

Potmaat: 27 CM

Hoogte: +-170 CM

Sale!

Alocasia cucullata

€ 22,50 € 17,50
Sale!

Alocasia cucullata

€ 22,50 € 17,50

Olifantsoren gaan slap hangen wanneer er te weinig water in de cellen aanwezig is. In de stengels is veel water aanwezig wat je al snel merkt wanneer je een stengel doorsnijdt. Daarom houden Alocasia's ervan als de grond constant licht vochtig is. Controleer daarom regelmatig met een vinger in de grond of deze nog vochtig is. In de winter verbruikt deze kamerplant minder water, maar laat de Alocasia niet helemaal uitdrogen. Bij voorkeur niet te grote hoeveelheden water geven per keer geven, anders komen de wortels in een laagje water te staan en dat kan wortelrot veroorzaken. Dit is duidelijk te herkennen aan de geel bruine randen in het blad. Als de geel bruine randen alleen op de onderste bladeren zichtbaar zijn, is er nog geen reden om je zorgen te maken. De oudere bladeren van een Alocasia worden op een gegeven moment door de plant afgestoten.

 

Potmaat: 17 CM

Hoogte: +-90 CM

Alocasia Zebrina

€ 25,00

Alocasia Zebrina

€ 25,00

De Alocasia is oorspronkelijk een tropische plant en komt voornamelijk uit Azië. Hij is veel licht en warmte gewend. Zet de plant bij voorkeur op een lichte plaats, maar niet direct in de zon. Een warme kamertemperatuur vindt deze Alocasia niet erg, maar zet hem niet boven de verwarming. Dit kan uitdroging veroorzaken.

 

Potmaat: 19 CM

Hoogt: +- 80 CM

Yucca 3 stam

€ 29,95

Yucca 3 stam

€ 29,95

De Yucca houdt niet van veel water. Vooral wanneer de plant is overgepot in een grotere plantenbak, kan de Yucca lang zonder water. Het is van belang de grond langere tijd te laten opdrogen alvorens de kamerplant opnieuw water krijgt. In de winter is 4 tot 6 weken zonder water geen probleem. In de lente en zomer zal de Yucca meer water nodig hebben, vooral tijdens warme dagen. Te veel water kan leiden tot wortelrot. Ook kan de stam onderaan zacht worden door te veel water. Bij twijfel is het daarom verstandig om beter iets minder water te geven.

 

Potmaat: 24 CM

Hoogte: +- 140 CM

Sale!

Ficus Ben Exotica

€ 89,95 € 69,95
Sale!

Ficus Ben Exotica

€ 89,95 € 69,95

De grond van een Ficus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig om kleine hoeveelheden water per keer te geven. Geef de plant pas opnieuw water op het moment dat de grond droger begint aan te voelen.

 

Potmaat: 30 CM

Hoogt: 140 CM

Yucca elephantipes

€ 89,95

Yucca elephantipes

€ 89,95

De Yucca houdt niet van veel water. Vooral wanneer de plant is overgepot in een grotere plantenbak, kan de Yucca lang zonder water. Het is van belang de grond langere tijd te laten opdrogen alvorens de kamerplant opnieuw water krijgt. In de winter is 4 tot 6 weken zonder water geen probleem. In de lente en zomer zal de Yucca meer water nodig hebben, vooral tijdens warme dagen. Te veel water kan leiden tot wortelrot. Ook kan de stam onderaan zacht worden door te veel water. Bij twijfel is het daarom verstandig om beter iets minder water te geven.

 

Potmaat: 30 CM

Hoogte: +- 120 CM

Philodendron xanadu

€ 75,00

Philodendron xanadu

€ 75,00

De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer lichtvochtig blijven. De plant zelf verbruikt niet veel water. Ook is de Philodendron gevoelig voor een teveel aan water. Geef daarom de plant niet te vaak water. Je kan de kamerplant opnieuw water geven, zodra de grond begint op te drogen. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen.

 

Potmaat: 30 CM

Hoogte: +- 100 CM

Mysteryplant box

€ 25,00

Mysteryplant box

€ 25,00

De Mysteryplant box bestaat uit verschillende soorten planten.

Elke Mysterybox is een verrassing voor u zelf of om cadeau te geven.